Op 7 mei werd in het Gentse ICC de 5de editie van het IBBT Brokerage Event gehouden. Dit evenement is de voorbije jaren uitgegroeid tot een trefpunt voor de ICT sector. Het IBBT wil op de verschillende actoren uit de ICT sector samen brengen en hen te informeren over de werking van IBBT. Wim De Waele, Algemeen directeur IBBT: “Er wordt veel gepraat over gebrek aan ondernemerschap in Vlaanderen. Men verwijst dan ook naar onze afstuderende jeugd die liever kiest voor een goed betaalde kaderfunctie, liever dan risico’s te nemen”. Ons onderwijssysteem heeft nog te weinig aandacht voor het economische aspect van de opleiding, dat weerspiegelt zich in het gebrek aan interesse voor economische en maatschappelijke perspectieven bij afgestudeerden. Omdat Vlaamse ondernemingen vaak te weinig gespecialiseerde technologische kennis hebben brengt het IBBT hen samen. Het IBBT investeert ook in projecten die een sociale, economische of culturele meerwaarde betekenen. Deze strategie zorgt er voor dat onze wetenschappers en ondernemers hun kennis beter kunnen valoriseren op de internationale markt.
Niet alleen het onderzoek maar ook de economische valorisatie ervan kwam dit jaar prominent aan bod. De deelnemers mochten kiezen uit een brede waaier aan onderwerpen van waaruit men “à la carte” kon samenstellen volgens de eigen interesses. De presentaties werden gevolgd door een nabespreking met de deelnemers. Het Brokerage Event is vooral gericht op bedrijfsleiders, technisch, commercieel en strategisch management in KMO’s en grote bedrijven die actief zijn in de ICT-sector. Daarnaast richt het IBBT zich ook op vertegenwoordigers van andere sectoren uit de overheid en dienstensector die ICT gerelateerde behoeften en onderzoeksinitiatieven hebben. Het werd een interessante middag die van start ging met een plenaire zitting gevolgd door enkele sets van parallelle break-outs waar de verschillende thema’s waarrond IBBT actief is aan bod kwamen. Gedurende de hele was er gelegenheid om rond deze thema’s gesprekken aan te knopen in de voorziene lounge areas.
Het IBBT slaagde er in om Toon Coppens (CTO Netlog) en Nick Leon (Directeur Design London) te strikken als sprekers. Toon Coppens is CTO en één van de medeoprichters van de internetcommunity Netlog, die in 1999 werd opgericht als een lokale profielensite (asl.to). De jonge ondernemers speelden slim in op de opkomst van sociale netwerken zoals MySpace en Facebook. Netlog baat momenteel aparte internetplatformen uit in 21 Europese landen. Daardoor kan het bedrijf zijn diensten aanbieden in de lokale taal van elk land, met aandacht voor sociale en culturele eigenheden. Nick Leon, Directeur van het Design London initiatief, verzorgde dit jaar de closing speech. Het nieuwe project, een gezamenlijk initiatief van het Royal College of Art en het Imperial College London, heeft als doel de design, technologie en business disciplines te combineren om aan de uitdagingen van toekomstige innovatie het hoofd te bieden. Nick begon zijn carrière bij IBM en is docent in de Tanaka business school.
Meer over het IBBT op deze site:
Vlaamse podiumkunsten
Gentse digitale week
Nieuw bedrijvencentrum voor ICT
Guido Van Peeterssen.
vrijdag 9 mei 2008
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten