Velen houden van boeken. Sommigen zijn ook nieuwsgierig naar de wereld achter die boeken. In de lessenreeks Introductie tot het Boekenvak wordt er een beeld geschetst van de wereld van het boek. In februari gaat er een aantal opleidingsmodules van Boek.be van start voor boekenvakkers die op zoek zijn naar solide basiskennis of die zich op een specifiek terrein willen bijscholen. De lessenreeks Introductie tot het Boekenvak staat open voor iedereen die geïnteresseerd is in de wereld van het boek. In twaalf lessen vertellen gastsprekers met jarenlange ervaring in het boekenvak over de vele culturele en economische facetten van het boek. Rode draad vormt de waardeketen van het boek: de auteur, de producent/uitgever, de distributeur, de detailhandel en de consument/lezer.
Wat verdient een auteur vandaag in Vlaanderen? Wat is haar/zijn verhouding tot de uitgever? Is de kernopdracht van een uitgever gewijzigd tegenover vroeger of niet? Krijgen auteurs nog wel voldoende kansen om te debuteren, of maken uitgevers te scherpe keuzes? Worden er te veel boeken uitgegeven? Is het waar dat algemene boeken maar een fractie van het aanbod uitmaken? Wat heeft een boekhandel meer te bieden dan een supermarkt die ook boeken verkoopt? Heeft de klassieke boekhandel nog wel een toekomst in de digitale wereld? En langs welke wegen kan het publiek tot lezen worden aangemoedigd? Op al deze en andere vragen geeft deze lessenreeks een antwoord. Deelnemers hoeven geen examen af te leggen, maar kiezen zelf een frappant thema uit de lessen voor een paper. De lessenreeks Introductie tot het Boekenvak kwam tot stand door een nauwe samenwerking tussen Boek.be en de opleiding Informatie- en Bibliotheekwetenschap van de Universiteit Antwerpen.
Praktisch: elke vrijdag van 16 tot 18 uur in de stadscampus van de Universiteit Antwerpen. Eerste les op 15 februari. Inschrijven kan door een mail te sturen naar info@boek.be met naam, bedrijf of organisatie, telefoon en adresgegevens. Link: http://www.boek.be/Nederlands/Home/Opleidingen/page.aspx/1043
Guido Van Peeterssen.
maandag 21 januari 2008
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten