Met de Gent Museumpas kan men voor een vast bedrag van 20 euro de belangrijkste Gentse musea en monumenten bezoeken, tijdelijke tentoonstellingen inbegrepen. Dankzij de samenwerking met De Lijn is de Gent Museumpas bovendien ook geldig als een 3 dagenpas van De Lijn binnen de Gentse stadszone. De geldigheidsduur begint te lopen vanaf de datum die de bezoeker eigenhandig op de achterzijde van de pas dient in te vullen. Zo kan de bezoeker de Gent Museumpas ook vooraf kopen en zijn rit naar het eerste museum al met De Lijn afleggen. Schepen De Caluwe: “De Museumpas biedt dankzij het uitgebreide netwerk aan openbaar vervoer van De Lijn nog meer kansen om de Gentse binnenstad en de musea op een zeer comfortabele en budgetvriendelijke manier te ontdekken”. Dankzij de hoge frequentie van het openbaar vervoer in de Gentse binnenstad kan de Museumpas optimaal gebruikt worden. Alle musea en bezienswaardigheden zijn immers bereikbaar met het openbaar vervoer.
Als historische en culturele stad krijgt Gent meer en meer erkenning. Toeristen vinden de weg naar Gent steeds gemakkelijker. Schepen De Caluwe: “De Museumpas is bovendien een ideaal geschenk dat de bezoeker veel kopzorgen over transport bespaart: dit wordt drie dagen genieten”. Christel Boumans van De Lijn: “De Lijn verleent graag haar medewerking aan culturele initiatieven die het gebruik van het openbaar vervoer stimuleren. Eind 2007 verhoogde De Lijn in Gent het aanbod: overdag rijden er meer trams en bussen en 's avonds rijden ze later. Zo kan er, naast het bezoeken van de vele bezienswaardigheden, ook geproefd worden van het bruisende avond- en nachtleven in Gent”. In Antwerpen bestaat er een Cultuurpas, in Granada (Spanje) is er een Granada City Pass. In beide steden wordt de toegang tot musea en andere bezienswaardigheden gecombineerd met het openbaar vervoer. In Lissabon zijn er tijdens de zomermaanden aangepaste tramlijnen die de belangrijkste musea en bezienswaardigheden met elkaar verbinden. In Gent wordt tramlijn 1 omgedoopt tot Museumlijn omdat deze lijn de stadszone doorkruist en verschillende musea en bezienswaardigheden met elkaar verbindt. Het zijn voornamelijk de lijnen 1, 4, 21 en 22 die de route van de Gentse musea en bezienswaardigheden bedienen en tevens de verbinding maken tussen het Kunstenkwartier en het Historisch Centrum.
De pas verleent toegang tot de volgende musea en monumenten:
Huis van Alijn, Belfort, Caermersklooster, De wereld van Kina, Museum voor Schone Kunsten, Design museum Gent, Kunsthal Sint-Pietersabdij, MIAT, Museum voor de Geschiedenis van de Wetenschappen (UGent), SMAK, Sint-Baafskathedraal (Lam Gods) Gravensteen, Museum Dr. Guislain.
Guido Van Peeterssen.
zaterdag 5 april 2008
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten